31.1.2011

Viikon luetut

Maha roikkuu!!

Viime viikko oli melko kiireinen. Kävin tosiaan tutustumassa Liken ja Otavan kirjakevääseen ja sain sieltä monia uusia lukuvinkkejä. Petja oli erityisen otettu siitä, että hän oli päässyt Liken kotisivuille esiintymään jumalaisen hauskan sarjakuva-albumin kanssa.
Olin myös oppiaineeni kustannustoimittajakurssilaisten kanssa tutustumassa Wsoyn oppikirjamarkkinointiin maanantaina ja tilaisuuden jälkeen kiirehdin Avaimen kutsumana Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen kirjanjulkistamistilaisuuteen. Tästä tilaisuudesta ovat Marjis, Jenni ja Rita raportoineet aiemmin.

Ihania kirjatilaisuuksia ja mieli on monella tavoin aktivoitunut ja virkistynyt. Minusta on mukavaa, että opiskelujeni tässä vaiheessa sain paikan tuohon kustannustoimittaja-työelämäkurssiin, sillä kustannusala kiinnostaa ja on mielenkiintoista päästä oppiaineenkin kanssa tutustumaan eri kustantamoihin. Myöhemmin keväällä on lisää kustantamovierailuita mm. Siltalaan ja Teokseen. Teen tänä keväänä myös kritiikkikurssia, jossa on tavoitteena oppia kirjallisuuskritiikin perusteita. Molemmat kurssit ovat erittäin mielenkiintoisia, mutta vaativat työtä ja panostusta. Olen onnellinen, sillä kirja-ala kiinnostaa ja vetää koko ajan puoleensa.

Viime viikolla luin ennen kaikkea sarjakuvia, sillä olen löytänyt niistä aivan uuden intohimon. On tosi typerryttävää sanoa, etten ole tajunnutkaan että sarjakuvia tehdään myös aikuisille, sillä olen sen tiennyt, en vain oikeasti ole aiemmin niihin kunnolla tarttunut. Muutama sarjakuva-arvio onkin tuloillaan ja ilmoittauduin myös sarjakuvakertomuksen luentosarjaan, jossa käsitellään tarkemmin sarjakuvan kerrontaa, visuaalisuutta jne.. Ehkä myöhemmin osaan tarkkaavaisemmin eritellä, mikä niissä kiehtoo niin paljon nykyisin.

Viime viikolla tuli luetuksi:
- Alison Bechdel: Lepakkoelämää II (Like, 2010) (sarjakuva)
- Kaikki muuttuu paremmaksi (Paasilinna, 2010)
- Marc-Antoine Mathieu: Jumala itse (Like, 2011) (sarjakuva)
- Kritiikin kasvot. Suomen arvostelijain liiton 60-vuotis juhlakirja (2010)
- Ville Ranta & Mika Lietzen: Engelsmannit tulevat (Don L Inspirations, 2004) (sarjakuva)
- Pekka Manninen: Peili (Wsoy, 2011)
- Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet (Wsoy, 2010) (sarjakuva)
- Neulontapäiväkirjani (Wsoy, 2010)

13 kommenttia :

  1. Minä voisin tähän kainostivienosti suositella myös Marvelin supersankarisarjakuvia. Voisivat olla ihan hauska, erilainen tutustumiskohde myös :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Odotan jo innolla sarjisarvioitasi! Minultakin tulossa tänään yksi sellainen lisää, jos nyt ehdin ja jaksan. :)

    VastaaPoista
  3. Salla, sinun blogistahan olen monet sarjisvinkkini hakenut. :)

    Linnea, ai.. mie en tiennytkään että siekin olet sarjisfani!! Mie en ole kyllä vielä noihin supersankareihin tutustunut, kun olen etukäteen miettinyt etten varmaan niistä pidä. Mutta toisaalta, olen koko ajan oppinut tykkäämään uudesta.

    VastaaPoista
  4. Juuuu, nyt onkin tullut tai tulossa monia mielenkiintoisen oloisia sarjiksia, kuten WSOY:n Minun Kiinani ja Liken Pääskysen lento. Varmaan Wilsonkin (oliko se nyt Wilson, laiska ei jaksa tarkistaa..). Olin myös fiiliksissä, kun Art Spiegelmann oli juuri voittanut suuren sarjispalkinnon. Hänen Maus-teoksensa on ihan kaikki kirjallisuudenlajit huomioon ottaen parhaiden lukemiseni teosten joukossa.

    Karoliina

    VastaaPoista
  5. Karoliina, Miten olin unohtanutkaan nämä Maussit. Sisareltani olen lukenut ne ja pidin valtavasti. Täytyy hakea kirjastosta uudelleen lainaan, sillä en enää muista niitä kunnolla.

    Pitääpä tarkistaa tuo Liken pääskysen lento. Sen Wsoyn Minun kiinani olin pistänyt jo merkille ja luen sen pian. :)

    VastaaPoista
  6. Joo, olen tämmöinen piilosupersankarifanityttö :>

    Minulta voit lainata pari X-Men-kokoelmaa jos haluat. :) Onhan niissä vähän eri meininki verrattuna esim. Satrapeihin mutta oma lajinsa sekin.

    VastaaPoista
  7. Saisko toivoa jonkinlaista blogiraporttia tuosta sarjakuvakertomuksen luentosarjasta? Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta...

    VastaaPoista
  8. Yhdyn Sallaan, mäkin toivon sarjakuvaluentosarjasta blogiraportointia! :)

    VastaaPoista
  9. Täälläkin yksi sarjakuvien ystävä :)

    VastaaPoista
  10. Minulla oli muuten pitempikin postaus Unkarin kulttuuri-ja tiedekeskuksessa käynnistämme:

    http://ritamentor.blogspot.com/2011/01/hungarian-culture.html

    VastaaPoista
  11. Sarjakuvaluennoista tulossa jossain vaiheessa raporttia. Sieltä saa myös hyviä sarjakuvavinkkejä. :)

    VastaaPoista
  12. Ihan eri asiaa, mutta kun luen sun "viime viikolla luettua" -listaa, alan tosissani kaivata opiskeluaikoja, jolloin saattoi lukea 3-5 romaania viikossa. Helposti. Ja vielä tenttikirjoja päälle.

    Mitä luin viime viikolla? Puoliksi yhden tulevan kirjan kässärin, kolmasosan Meriluodon päiväkirjoja ja lähes kokonaan yhden lyhyen romaanin. Aloitin kahta muuta ja hyydyin alkuun. Ja se oli hyvä viikko, jolloin oli normia enemmän aikaa lukea.. ;)

    VastaaPoista
  13. Kirjallisuudenopiskelu tosiaan ruokkii tuota lukemista ja kaikki aika, minkä käytän kirjojen parissa on jotenkin suotavaa. Luen myös ihan kaikkialla ja sillä samalla intensiteetillä kuin opiskelin aiemmin kanjeja.

    Ina, minusta luit todella paljon, ottaen huomioon kiireisen työsi. Oma viikkoni piti sisällään aika lailla sarjakuvia, joihin käytän huomattavasti vähemmän aikaa kuin kirjoihin.

    Viikon luettuja on kyllä hauska listata itselle, koska niitä selaillessa on hauska muistella että mitä sitä on tullut tehtyä ja koska kulkee ja koska ei. En pidä päiväkirjaa, niin näitä lukiessa itselle vähän muistuu menneet kuukaudet. :)

    Tiedän monia opiskelukavereita, jotka ihmettelevät lukutahtiani, sillä he lukevat juuri ne pakolliset kirjat luennoille, jos niitäkään ja sanovat, että joudumme lukemaan ihan liian paljon. Sitten on monia samanlaisia lukutoukkia, jotka maanisesti hamuavat tutkintosuunnitelman ulkopuolisia teoksia elämäänsä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!