1.2.2012

Tammikuun luetut


Olin tammikuussa vielä ensimmäisen viikon joululoman vietossa Lapissa ja nyt helmikuun alussa lomasta tuntuu olevan ikuisuus. Tammikuu meni nopeasti, sillä olin luvannut itselleni, että tekisin gradua. Sen sijaan paikkailin vielä vähän mokonturkkia asian suhteen ja keskityin töihin. En ole blogissani kertonutkaan, että jouduin vaihtamaan aihetta lennosta, sillä aiempi aiheeni Eeva Kilven Elämä edestakaisin teoksen nostalgiasta oli jo käytetty ja aiheesta palautettiin juuri gradu (kuulin tästä erittäin myöhään) ja kaikki kirjoittamani meni siltä osin hukkaan. Piti sitten lennosta keksiä uusi aihe ja isäni ehdotti (myös tätini ja siskoni olivat ajatelleet tätä aihetta) että tekisin Rosa Liksomin Hytti nro 6 -teoksesta graduni, koska teos on niin uusi, eikä näin ollen kukaan voi olla tekemässä juuri siitä samasta aiheesta gradua.

Helmikuussa siis alkaa siis täysi tohina, sillä olen aikatauluista myöhässä ja toivon, että ehtisin silti vielä lukea myös ihan omaksi huviksenikin. Lueskelen kuitenkin myös venäläisiä kirjoja, sillä aion keskittyä neuvostonostalgiaan. Tuntuu vähän huteralle edes kirjoittaa tästä, kun uusi työni on niin alussa, mutta gambaree, Hanna.

Gradujorinoista kuukauden luettuihin. Kirjat eivät ole lukemisjärjestyksessä, sillä muistin aloittaa taas luettujen listaamisen vasta lomatunnelmien haihduttua. Jos en ehdi helmikuussa lukea kauheasti muita kuin työ- ja opiskelukirjoja, niin ainakin minulla on vielä tammikuun luettuja blogattavana. Pakkasia on vielä edessä, joten kaikki syyt käpertyä sisälle lukemaan vain jatkuvat.

Matkustin kirjojen matkassa ihan täällä kotimaassa, sitten lisäksi Unkarissa, Neuvostoliitossa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Israelissa, Ranskassa, "jossain" Lähi-Idässä, Saksassa (useasti näköjään) sekä Kanadassa.


1. Tuomas Vimma: Raksa (Gummerus, 2011)

2. György Spiró: Kevätnäyttely (Avain, 2012)
3. Rosa Liksom: Hytti nro 6 (Wsoy, 2011)
4. Kari Hotakainen: Jumalan sana (Siltala, 2012)
5. Ian McEwan: Sementtipuutarha (Otava, 2009)
6. Andrea Maria Schenkel: Bunkkeri (Gummerus, 2010)
7. Seija Vilén: Pohjan akka (Avain, 2012)
8. Emma Donoghue: Huone (Tammi, 2012)
9. Anni Sinnemäki: Sokeana hetkenä (Nemo, 2003)
10. Joel Haahtela: Traumbach (Otava, 2012)
11. Heinrich Böll: Tohtori Murken kootut tauot ja muita satiireja (Otava, 1962)

Luetut sarjakuvakertomukset
:
1. Craig Thompson: Habibi (2011)
2. Blain & Lanzac: Ulkoministeriö (Wsoy, 2012) 
3. Rutu Modan: Exit Wounds (2007)
4. Jame Sturm: Market Day (2010)
5. Bryan Talbot: Tuhman rotan tarina (Jalava, 1999)
6. Michel Rabagliati: Paul Has a Summer Job (2002)
7. Michel Rabagliati: Paul Moves Out (2005)
8. Mike Carey - Peter Gross: The Unwritten vol.1 (2010)

17 kommenttia :

  1. Vau, gradu Liksomin kirjasta, kannatan! Olisi kiva kuulla, jos päädyt aiheeseen, mistä näkökulmasta asiaa tarkastelet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkan tuolla nostalgia-linjalla, jotta lukemistani teoriakirjoista olisi hyötyä tähän uuteen aiheeseen, enkä joudu aloittamaan ihan kylmiltäni. Neuvostonostalgiaa ajattelin tutkia ja sitten yhteyttä myös Tsehovin Sairashuone nro 6 -novelliin.

      Poista
  2. Hyvä Hanna! Tsemppaan minäkin sinua täältä, kyllä se valmiiksi tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tulee varmasti valmiiksi, mutta moitin itseäni siitä, etten ole jo hypännyt uuteen vaunuun täysin sydämin.

      Poista
  3. Kannustusta gradulle (ja itse sain aikoinaan vinkiksi todeksi havaitun kommentin ettei siitä pidä liikoja paineita ottaa, teki sitä miten tahansa niin puolen vuoden päästä se näyttää kuitenkin kauhealta roskalta josta kirjoittaisi vähintään puolet uusiksi).

    Kiinnostavia bloggaamattomia kirjoja kuitenkin, kiinnostaa kyllä kuulla miltä Tohtori Murke ja Tuhman rotan tarina maistuivat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tärkeintä on saada se vain tehtyä. :) Haluan kuitenkin tehdä sen kunnolla, että itse tekemisestäkin nauttisi ja oppisi vähän.

      Molemmat bloggaamattomat kirjat tulevat kyllä blogissani esille, pidin niistä paljon.

      Poista
  4. Onpa harmillista, että edellinen graduaihe oli jo "viety", mutta uusi kuulostaa vähintään yhtä mielenkiintoiselta! :) Hytti nro 6 odottelee minulla vielä lukuvuoroaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaan Zephyriä, ikävää että jouduit vaihtamaan aihetta lennosta! Toivottavasti uusi aihe kaappaa kyytiinsä!

      Poista
    2. Joo, harmitti todella paljon aiheen vaihtaminen, sillä tämmöiseltä töppäykseltä olisi helposti vältytty, mikäli laitoksella kommunikaatio toimisi proffien välillä. Oma proffani hoiti tilanteen ihan hyvin, että eipä sillä.

      Poista
  5. Tsemppiä täältäkin! Kyllä se sieltä nousee :)

    VastaaPoista
  6. Vau, ihanan paljon olet lukenut sarjakuvia! Itse harmittelin kun ovat jääneet tammikuulta kokonaan väliin. Pitää korjata tilanne helmikuussa. (Ja tsemppiä täältäkin!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olenkin täysin hurahtanut sarjiksiin. Kannan järkyttävät määrät varauskirjoja kotiin, onneksi nämä tulee myös luettua, eikä vain kotiin haalittua.

      Poista
  7. Hyvä gradun aihe Hanna ja kyllä se siitä! Tsemppiä! Olen varausjonossa tohon Liksomin kirjaan, mutta olen miettinyt sen Tsehovin novellin lukemistakin. Intertekstuaalisuus on kiinnostavaa! :)

    VastaaPoista
  8. Tuo Paul has a summer job on tullut jossain vastaan. En siis oo itse lukenut, mutta muistelen lukeneeni siitä jostain. Joten mielipiteesi siitä kiinnostaisi kyllä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!