3.4.2014

Lontoon kirjaostokset

Minulla on tapana aina matkojen jälkeen blogissa esitellä kaikki kirjaostokseni. Rakastan kuljailla vieraiden kaupunkien ja maiden kirjakaupoissa ja miettiä, mitkä ostan kotiini luettavakseni – vaikken olisi edellisiäkään vielä lukenut.

Aion julkaista pian ihan kunnollisen Lontoo-postauksen, sillä kiertelimme kirjallisia kohteita ja kuvasin satoja, satoja kuvia ympäriinsä. Mutta ensin nämä varsinaiset kirjakohteet. "Tuotekuvat" on kuvattu kuninkaaallista punaista vasten (en oikeasti ymmärrä, mistä edes keksin tämmöistä höpsötystä), jotta ihanaiset kirjavalinnat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Agatha Christien kirja oli pakko ostaa, sillä halusin kuvata sen eräässä kirjallisessa kohteessa. Mies onkin sen nyt melkein kokonaan lukenut. Miekin taidan lukea sen, vaikka muistan tarinan. Minulle tuli oikeastaan halu lukea kaikki Hercule Poirot -romaanit uudelleen, mutta englanniksi. Ehkä kerään tämän pokkarisarjan itselleni. Shirley Jackson on itselleni vieras kirjailija, mutta olin aivan ihanassa kirjakaupassa käymässä ja siellä leputtelin jalkoja ja aloin vain lukea vieressä olevaa kirjaa. Tässä teoksessa oli niin mahtava esipuhe, että päätin ostaa kirjan ja "riskeerata" hyvän romaaninkin toivossa. Francesca Segalin kirjan sain itse asiassa serkkuni tyttöystävältä lainaan (Kiitos vain Minttu!), sillä hän arveli minun pitävän siitä. En tiedä kirjasta mitään, mutta aion sen ehdottomasti lukea.

Alan Bennettin todella hieno pienoisromaani Epätavallinen lukija sai minut valitsemaan kirjailijalta lisää luettavaa. Lähtökohtaisesti ostin muutenkin vain ohkaisia ja kevyitä kirjoja, jotta saan ne mahtumaan matkalaukkuunkin. Alice Munron yksi novelli oli suloinen heräteostos. Se löytyi samasta pöydästä kuin Bennettin teos. Kunhan esittelen kirjakauppakuvat, niin näette, miten koukuttavasti siellä oli aseteltu kirjoja.


Omistan kaksi lukematonta Colm Toibinín romaania jo, mutten voinut silti vastustaa tätä Booker-ehdokasta. Luottobloggaajani pitävät kirjailijan teoksista, joten pelkästään sillä syyllä olen ostanut näitä hyllyyni. On hyvä pitää sellaista toimivaa kirjahyllyä, jossa on odottamassa monta hyvää ystävää.  

Sophie Divryn kirjastoon sijoittuva romaani viehätti minua takakannen perusteella:
"One morning a librarian finds a reader who has been locked in overnight." Olisipa mukava viettää yö kirjastossa, varsinkin jos on paljon teetä! Siitäpä oiva aasinsilta (kjeh) näihin viimeisiin kuviin, sillä en voinut vastustaa myöskään teekauppoja. Harrodsista en muuta piknik-eväiden lisäksi raskinut ostaa kuin teetä. Alin teepurkki on ostettu aivan ihanasta kirjakaupasta, jossa vietimme useamman tunnin kahtena eri päivänä. Kiitos vain Karoliinalle vinkistä! Itse asiassa tämä Earl Grey on aika mieto, mutta maistuu maidon kanssa silti oivalliselle. Varsinkin kun voin fiilistellä, että vietän kotona omaa "afternoon tea" -tuokiotani. Ilman skonsseja tosin!


Tässäpä näitä tämänkertaisia ostoksia. Palaan pian blogiin muiden Lontoo-juttujen kera!

13 kommenttia :

  1. Ihanat ostokset, Hanna! Tuo kirjastokirja kuulostaa hurmaavalta.

    Ja kyllä se vaan niin on, että pitää olla kirjahylly jossa on vielä paljon luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sellainen täältä kyllä löytyy. Muutossa mukana loppuvuodesta, joten mukava lihottaa entisestään, että kelpaa kirjoja kannella.

      Poista
  2. Kiinnostavia ostoksia! Ja täytyy sanoa, että olen vähän katkera siitä, että kirjojen ulkoasut näyttävät paljon houkuttelevimmalta kuin suomalaisissa painoksissa >:(

    VastaaPoista
  3. Ihana höpsö Hanna <3

    Viimeisimmän lukemani kirjan ansiosta haluaisin vierailla Lontoossa osoitteessa 221B Baker Street ;)

    VastaaPoista
  4. Komeat kuvat kuninkaallista punaista vasten (ihanaa, kun keksit tällaista "höpsötystä", mie tykkään!). Pitäisiköhän minunkin verestää muistiani ja lukaista jokin Poirot-kirja, hmm. Niitähän ei muistaakseni tarvitse mitenkään järjestyksessä lukea. Muistan lukeneeni vain Kuoleman Niilillä.

    VastaaPoista
  5. Oi, tuo Apple&Elderflower kuulostaa hyvältä - ja Earl Grey, tietenkin, kirjaostoksistasi puhumattakaan ;).

    VastaaPoista
  6. Kauniin näköisiä kirjoja! Täytyykin tutustua muutamaan noista ja katsoa päätyisivätkö ne minunkin lukulistalleni. :)

    VastaaPoista
  7. Punainen on oiva taustaväri melko monelle asialle. :) Toiseksi alimman kuvan teepurkit - ♥.

    VastaaPoista
  8. Ihanaa, Lontoo, teetä, kirjoja, Poirot, kaikki!:) Odotan innolla Lontoo-postausta. Kirjoista ei mikään muu ole tuttu kuin Poirot. Minulla on ollut muutaman vuoden ajan menossa henkilökohtainen lukuhaaste lukea Poirotit läpi, nyt on enää muutama jäljellä. Suurimman osan olen lukenut alkukielellä, jotenkin se vanha englanti on mielestäni niissä se juttu. Puolittain haaveksin, että joskus hankkisin sarjan kokonaisuudessaan HarperCollinsin vuoden 2008 kovakantisina painoksina. Julkaisivat näköispainokset alkuperäisillä kansilla (tai siis tietääkseni alkuperäisillä). Ihanan retroja ovat.

    VastaaPoista
  9. Ooh ja aah, ei voi muuta sanoa. Lisää Lontoo-juttuja odotellen.

    VastaaPoista
  10. Ihania ostoksia olet tehnyt! <3 Ja olen ihan samaa mieltä: englantilaisissa kirjakaupoissa kaikki on aseteltu niin houkuttelevasti esille, että tekisi mieli ostaa kassitolkulla kirjoja. :D Raahaankin joka reissulta aina aikamoisia kirjapinoja, ja sitten ne saattavat odottaa lukuvuoroaan hyllyssäni hyvinkin pitkään. Harrodsilta käyn myös aina ostamassa teetä ja kahvia, niiden pakkaukset ovat kertakaikkisen houkuttelevia (ja sisältökin on aina hyvää <3 ). Kävittekö ostoksilla Whittardilla? Sielläkin on vaikka mitä ihania tee-, kahvi- ja kaakaojuomia.

    Voih, Colm Tóibín on yksi suurimmista ulkomaisista kirjailijasuosikeistani. <3 The Testament of Marya ei tosin omasta hyllystäni löydy, vaikka aika monta muuta siellä jo onkin. Olen käsittänyt että se on todella hieno kirja, mutta aika erilainen kuin miehen muu tuotanto (toivottavasti en nyt muista aivan väärin). Ja Agatha Christietä! <3 Siinä varsinainen ikisuosikkini (niin kuin toki aika monen muunkin :). Bennettin Epätavallinen lukija oli tosiaan mainio pienoisromaani. Luin sen aikanaan osana lukumaratonia ja kirjasta jäi silloin bloggaamatta. Sen voisi kyllä lukea vaikka uudestaan. :)

    Ihanaa fiilistellä Lontoota näiden sinun postaustesi parissa, odotan jo kovasti lisää! Vajaan kuukauden päästä Lontoo kutsuukin taas. <3

    VastaaPoista
  11. Olet ihan paras höpsö! Ja nyt vasta muistan kommentoida tänne, kun luin tämän jutun alunperin joskus yöllä sängyssä kännykällä, enkä jaksanut silloin enää nakkisormillani näppäillä kosketusnäyttöä. Mutta ihana kuulla, että London Review -suositus meni nappiin ja vielä palasittekin sinne! Söpö teepurkki, vaikka sisältö ei niin erityinen ollutkaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!