13.3.2013

Siperian kansojen satuja (omatekoinen kirjatraileri)Vuosi sitten julkaisin blogissani ensimmäisen kirja-aiheisen videon. Kirjanmerkkien pieni rakkaustarina oli kovin tykätty, ja sitä oli hauska tehdä. Nyt on vihdoin uuden videon aika.

Luin Idiootti-kustantamon julkaisemaa Siperin kansojen satuja ja mietin, että tästähän saisi aika kivan kirjatrailerin tehtyä ja olisi mukava lukea teille blogini lukijoille yksi satu ääneen. Onneksi Juri innostuu niin helposti tämmöisistä ideoista. ;)

Toivottavasti pidätte tästä omatekoisesta videosta, joka on tehty puhtaasti rakkaudesta hyvää kirjallisuutta kohtaan. Kannattaa katsoa tarina hd-laatuisena.

Siperian kansojen satuja tuo ensimmäistä kertaa suomenkielisen lukijan ulottuville lukuisten Venäjän alkuperäiskansojen myyttejä ja satuja. Lumi ja jänis on näistä yksi suosikkini.Lisäksi: isälle hyvää syntymäpäivää!

22 kommenttia :

 1. Hieno! Ja sitä paitsi kuinka kultaista, että teet trailerin kirjasta ihan vain omaksi (ja meidän muiden) iloksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videota oli hauska yhdessä tehdä, rakentaa työhuoneeseen äänitysstudio ja miettiä, mistä saisi hyvää kuvamateriaalia tukemaan tarinaa. Tätä on monta päivää tehty, joten toivottavasti tosiaan monet videosta pitävät. :)

   Poista
 2. Todella upea! Kaikkea se rakkaus kirjoihin teettää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Joskus sitä vain saa idean, joka on ihan pakko toteuttaa. Lumi ja jänis on vielä niin sympaattinen pieni satu. Ja vielä kaiken lisäksi sopivan mittainen, pidempiä satuja ei olisi voinut toteuttaa.

   Poista
 3. Ihana!

  Olen itsekin haaveillut jostain samantapaisesta siitä asti kun jossain koulutuksessa kuulin kuvatarinoista, joita jossain kirjastossa oli tehty asiakkaiden kanssa. Tähän asti haaveet on kaatuneet siihen, että olen kuvitellut tarvitsevani jonkun tietyn maksullisen ohjelman...

  Rakastuin tähän ihan tyystin, saahan tätä jakaa, saahan :?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tietysti jakaa, se on erittäin suotavaa. :) Kuvasimme tämän iPadin ohjelmalla (se on kyllä maksullinen, mutta muistaakseni vain muutaman euron). Se oli helppokäyttöinen, mutta äänitykseen käytimme kyllä mikkejä ja Juri teki vielä jotain taikoja. Mie en tuohon äänipuoleen osallistunut muuten kuin lukemalla oman osuuteni.

   Poista
 4. Voi teitä ihania, kaunistunnelmaisen trailerin olitte saaneet aikaan. Ja oli hauskaa kuulla äänesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ääneni on niin lapsekas, enkä voi uskoa, että se kuulostaa siltä kuin se videolla soi. En omasta mielestäni kuulosta tuolta, mutta kuulemma kuulostan. :)

   Poista
 5. Tosi hieno ja tyylikkäästi toteutettu! Terveisin kirjan kuvittaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri helpotus, että pidät toteutuksesta! :) Hienoja kuvia läpi teoksen, joista saatoimme valita monta hyvää kuvittamaan yhtä satua.

   Poista
 6. Upeaa, Hanna ja Juri! Siperian kansojen satuja olisi kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Mietimme jo, että mistä tekisimme seuraavan trailerin.

   Poista
 7. Tämä video on ihan uskomattoman upea hämyisine tunnelmineen. Vau! <3

  Minulla on ajatuksena lueskella näitä Stellan kanssa. Hän niin tykkää vanhoista saduista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina. Tulee vielä erityisen hyvä mieli, kun saa palautetta itsellekin uudesta asiasta. Mukava, että luet satuja Stellan kanssa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!