Nyt on ollut niin tavattoman kuuma, etten pysty oikein edes ajattelemaan mitään järjellistä blogattavaa. Olen sairastellut useamman päivän ja tänään viimein uskalsin kuumankosteasta asunnosta vielä kuumempaan kesäpäivään. Suuntasin askeleeni Kyläsaaren kierrätyskeskukseen, sillä siellä on todella hyvä kirjavalikoima ja hinnat erittäin kohtuulliset. Opiskelijana ostoksista saa vielä -20% alennuksen, joten yksittäiselle kirjalle jää ihan nimellishinta. Tänään tein mielestäni
hyviä löytöjä, vaikka mietin kyllä, että mitä järkeä on omistaa niin paljon kirjoja. Aina välillä soimaan itseäni tämän materian keräämisestä ja varsinaisesta kirjamaniasta. Minusta on silti ihana kerätä kirjoja, ihailla omaa hyllyä ja tarttua suosikkeihin. Annan itselleni sen verran armoa, että lahjoitan myös usein kirjahyllyni aarteita sukulaisille ja ystäville. Meitä on onneksi kaksi lukutoukkaa näitä kirjoja selailemassa, joten yksin en keräilyni kanssa olen. Myönnän silti, että juuri minua rauhoittaa täysinäinen, tuttu ja turvallinen kirjahylly.
Kuinka paljon kirjoja ihminen kuitenkaan kotiinsa tarvitsee? Välillä tuntuu, että voisin lahjoittaa kaiken pois ja yrittää selvitä vain kirjaston antimilla, mutta silti kirjojen läsnäolossa on jotain sielukkuutta ja sydäntä lämmittävää lämpöä. Tämä sopii aika hyvin edelliseen
postaukseeni, jossa ihastelin elektronisen lukulaitteen helppoutta. Minulle nämä kaksi erilaista lukutapaa sopivat saumattomasti yhteen. Rakastan kirjaa konkreettisena esineenä, mutta en halua raahata kilokaupalla niitä mukanani.
Petja vartioi uusia pokkareitani. Ostin
Anne B.Ragden Berliinipoppelit omaksi, sillä vaikka olin erittäin pettynyt hänen uusimpaan teokseensa
Satunnaista seuraa,
Kujerruksia-blogin ihanainen Linnea on silti suositellut tätä lämpimästi minulle useasti.
Heinrich Bölliä luemme Jurin kanssa molemmat ja tämä teos meiltä juuri puuttui. Yritän saada pian jotain järjellistä arviota aikaan suosikistani
Katharina Blumin menetetty maine, joka on kirja, jonka jaksaa lukea useamman kerran.
Aadam, missä olit on itselleni etukäteen outo, mutta pikainen googletus paljasti erään lukijan ajattelevan teoksesta näin: "Böll on saanut nimen Saksan omatunto jatkuvasta muistuttamisestaan »emme saa unohtaa». Hänen sanottavansa on tinkimätöntä, se vaatii lukijalta omakohtaista kannanottoa."
Sue Monk Kidd on tuttu ainoastaan
Katrin ja
Sannan blogeista. Toki olen voinut törmätä siihen muuallakin, mutta muistiini on jääneet vain nämä. Katri kehuu teosta täydelliseksi kesäkirjaksi ja Sannalla se on kaikkien aikojen suosikkikirja. Odotan siis
Mehiläisten salaisuuksien avaamista innolla.
Michael Cunninghamin pokkarin nappasin, koska pidin hänen
Tunnit-teoksestaan, vaikka en ole lukenut vielä omistamaani toista teosta häneltä
Koti maailman laidalla. Zephyr varoittelee
arviossaan, että
Säkenöivien päivien ensimmäinen osa voi olla puuduttava, mutta kahden seuraavan osion loppuratkaisun takia teos kannattaa lukea. Silti minusta tuntuu nyt, että ehkä tämä oli löydöistä kuitenkin se hukkaostos ja teos hautautuu muiden alle.
Berta Ruck on uusi pakko-lukea kirjailijani, sillä juhannuksena Heinävedellä sain lukuvinkin teoksesta
Mies vähittäismaksulla, joka on kuulemma hulvattoman hyvä. Nykypäivien maantieritari vaikuttaa yhtä "romanttiselta". Ruck on myös
Hilja Valtosen aikalaiskirjailija. Muistakaa, että ensi kuussa 10.8 keskustellaan
Lukupiiri-blogissa Nuoren opettajan varaventtiilistä.
Pokkarit maksoivat 1-1.50e kpl.
Uskomatonta, että joku oli tuonut
Mitfordin tytöt kierrätykseen. Olen niin iloinen löydöstäni, sillä kirjasta on kovasti keskusteltu blogeissa ja on kiinnostava päästä lukemaan, että mistä bloggaajat oikein kohisevat. Ainakin
Karoliina,
Leena,
Katja,
Jaana,
Maija,
Norkku,
Anni.m ja
Laura ovat lukeneet sen. 2e well spent.
Markus Zusakin Kirjavaras tuntui kiinnostavalle kantensa ja aiheensa takia. Muistelisin myös hämärästi, että olen jossain blogikeskustelussa kirjasta lukenut.
Hanif Kureishi sai jonkin verran blogisavuja, ennen omaa blogiharrastusta ja tunsin jonkinlaista vetoa teosta kohtaan, koska se tuntui jo tutulta (Vaikka eri teos näitä savuja sai osakseen).
Olisi vähän kerrottavaa voi yllättää monella tavalla.
John Irving sopii hyvin Jurin keltaiseen innostukseen, hän kun ei suostunut jostain syystä ostamaan Irvingin
Oman elämänsä sankaria eurolla, koska siinä oli hänen mielestään ruma kansi. Hän odottaa sitä keltaista "oikeaa".
Kaikki isäni hotellit kelpasi meille molemmille. Juri on todella tarkka kirjojen kansista, vaikka hyllystä kurkistaa aika pieni osa kansipapereista.
Kirja tienhaarassa pilkistää kuvassa, vaikka en sitä olekaan ostanut tänä kesänä. Voitin sen Gaudeamuksen facebook-arvonnasta ja olen kiinnostuneena lueskellut kirja- ja kustannusalan tulevaisuusskenaarioista. Sanon aina, että arvio tulossa pian, mutta kyllä mie niitä ehdin jossain vaiheessa naputtelemaan. :)
Ai niin, Adlibriksestä tilasin vielä muutaman sinisen kirjaston kirjan. Käytän häpeilemättä keltaista kirjastoa mukaillen Otavan sarjasta nimeä sininen ja Wsoyn omasta vastaavasta punainen kirjasto.